La plaça de les Glòries Catalanes acollirà el 13 i 14 de desembre la primera Fira de la Rehabilitació, organitzada pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona i l’Ajuntament. La fira s’ubicarà davant del Museu del Disseny i està especialment adreçada als ciutadans. Per això vol ser un espai molt pràctic, on es faran xerrades, tallers familiars i demostracions sobre aspectes com l’eficiència energètica, la prevenció de plagues o les subvencions que hi ha actualment per a la rehabilitació d’habitatges i comunitats de veïns. També s’hi podran fer consultes als especialistes de diferents col·legis professionals, com aparelladors i arquitectes, i personal de l’Administració.

La fira de les Glòries s’emmarca dins de la primera edició de la Setmana de la Rehabilitació, que es farà del 9 al 14 de desembre. La intenció és potenciar el sector de la rehabilitació i el manteniment d’edificis i donar-lo a conèixer. Per això, s’hi donaran cita tant els professionals d’aquest àmbit (aparelladors, arquitectes, administradors de finques, API, constructores…) com també els particulars i representants de comunitats de veïns. Per Manuel Segura, el director de la Setmana, aquesta iniciativa vol donar resposta a les necessitats del parc d’habitatges del país que necessiten “una posada al dia” especialment en aspectes estructurals, energètics o de confort.

Prorrogats els ajuts a la rehabilitació

Coincidint amb aquesta setmana, l’Ajuntament ha anunciat una pròrroga del termini d’inscripció de sol·licituds per a2015, vist l’interès que han suscitat. La convocatòria té una dotació d’11,3 milions d’euros i preveu subvencions de fins al 50% en la millora de l’eficiència energètica, l’accessibilitat dels habitatges i la resolució de patologies estructurals. A la convocatòria d’aquest any  s’hi han presentat 227 expedients, un terç dels quals (162) han arribat els darrers dos mesos, fet que suposa un increment del 157% respecte al mateix període de 2013. Molts d’aquests expedients corresponen a comunitats de veïns i el camí a seguir per tramitar la sol·licitud acostuma a ser llarg.