Barcelona es torna a posar a la moda. L'edició d'enguany del 080 Barcelona Fashion és més gran que mai. Compta amb 55 estands, cinc més que l'any passat, i 60 col·leccions. Però més enllà de tendències, des de la Generalitat ho veuen com una oportunitat d'impulsar el sector. JOSEP HUGUET, conseller d'Innovació, Universitats i Empresa "Vam prendre una decisió que va ser ajudar als que començen. I els que ja estan consolidats els ajudem a sortir a fora que és el que han de fer, ser cada cop més internacionals". Durant els tres dies que dura el 080 s'espera que el visitin prop de 1000 representants d'establiments comercials del sector de la roba i el calçat i el tèxtil català. Els expositors, en canvi, es queixen de la falta de compradors. ISABEL ISLA, expositora "Lo único que falta es un poquito de compradores. Hay gente pero sobretodo hay gente de la calle. Hemos tenido gente interessada en ver donde pueden comprar la marca pero a nivel particular. A nosotros lo que nos interesa es vender a las tiendas". La majoria de la gent només ve a donar una ullada o comprovar com evoluciona la moda actual catalana. EUGENIA PUJOL, visitant "Estoy para mirar lo que hay. Tampoco tengo mucha intención de comprar, pero quiero ver las nuevas tendencias, qué se está haciendo... Es interesante". Aquesta tarda s'ha inaugurat la passarel·la amb una desfilada de Miriam Ponsa. Durant els dos dies restants desfilaran modistes de prestigi internacional com Lee Jean Youn o Alexis Reyna.

Barcelona es torna a posar a la moda. L’edició d’enguany del 080 Barcelona Fashion és més gran que mai. Compta amb 55 estands, cinc més que l’any passat i 60 col·leccions. Durant els tres dies que dura el 080 s’espera que el visitin prop de 1.000 representants d’establiments comercials del sector de la roba i el calçat i el tèxtil català. Els expositors, en canvi, es queixen de la falta de compradors.

Aquesta tarda s’ha inaugurat la passarel·la amb una desfilada de Miriam Ponsa. Durant els dos dies restants desfilaran modistes de prestigi internacional com Lee Jean Youn o Alexis Reyna.

Des de la Generalitat, el festival es veu com una oportunitat d’impulsar el sector. En aquesta línia, el conseller Huguet ha anunciat que el Govern aprovarà en breu el Pla Estratègic de la Moda 2010-2013. El seu objectiu és continuar recolzant els dissenyadors independents i fomentar la internacionalització dels que ja estan consolidats.