Ja fa uns dies que la PAH va ocupar els sis habitatge i la propietat de l’edifici, l’empresa Norvet, ja ha denunciat els fets. Es tracta d’un edifici situat al número 477 del carrer d’Aragó, amb 28 habitatges. De tots, només 18 tenen inquilins i des de la PAH els assessoren per “les amenaçes d’expulsió” de la immobiliària. Segons el portaveu de la PAH, Carlos Macías,  l’empresa ja hauria començat a amenaçar els veïns amb obres i talls a l’ascensor si no marxen, una acció que afectaria de ple la gent gran que hi viu. Des de la plataforma acusen Norvet “d’especular i fer mobbing”, i fins i tot l’Observatori Desc tenen interposada una querella criminal contra la immobiliària, per un altre edifici, per la contractació d’empreses il·legals de desallotjaments. 

La PAH també demana a l’Ajuntament que revisi els protocols de reallotjament perquè  les famílies que han ocupat els sis immobles no se n’han pogut beneficiar perquè van ser desnonats de locals sense que l’administració no reconeix com a habitatges. Després de l’ocupació, la PAH ha defensat la seva acció com una manera de “recuperar la funció social” dels habitatges. A més, han demanat a les administracions que sancionin tots els pisos buits amb finalitats especulatives i ampliïn el parc públic d’habitatges.

 

S’ajorna per tercera vegada un desnonament al carrer de Marina 

L’Associació 500×20 ha evitat per tercera vegada el desnonament d’una dona, el seu nadó i la seva germana d’un pis del carrer de Marina 319. Segons l’Ajuntament s’ha decidit ajornar el desnonament per facilitar que la llogatera marxi voluntàriament. El consistori li ha ofert els serveis socials per facilitar-li un reallotjament temporal.