SANTI MAS, portaveu de la PAH Barcelona "Es esta entidad la que nos puso las alfombras rojas para vendernos sus hipotecas. Ahora han vendido este paquete a un fondo immobiliario que lo único que quiere es especular y maximizar sus beneficios."

Un centenar de persones han irromput i empaperat cap a les 11 h una oficina de CatalunyaCaixa al carrer de Muntaner amb Diputació. La protesta s’emmarca contra el que consideren “actuacions mafioses i d’extorsió” del fons voltor Blackstone i la seva filial Anticipa. Aquest fons d’inversió va comprar la cartera hipotecària de Catalunya Banc l’estiu passat. La plataforma denuncia que des d’aleshores s’està fent xantatge i pressionant les famílies amb hipoteques perquè abandonin casa seva. Afirmen que hi ha més de 100 casos paralitzats.

La PAH ha exigit que Blackstone cancel·li el deute dels afectats i els ofereixi habitatge social a un preu màxim del 18 % dels ingressos de la unitat familiar, tal com garanteix la Llei catalana contra l’emergència habitacional 24/2015, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya el juliol del 2015. La plataforma assegura que no s’està complint la llei.

Aquesta acció sorpresa de la PAH coincideix amb la trobada internacional Hàbitat III a la UB per preparar la cimera de les Nacions Unides sobre habitatge que es farà a l’octubre a l’Equador.