JORDI ORTIZ, portaveu del Comitè de Conveni de CGT "Normalmente los servicios mínimos que estaban aplicando son de 6 a 9 y de 5 a 8. Consideramos que que han sido abusivos. De todas maneras, los servicios mínimos, en todo momento, se han respetado. Y podemos decir que el seguimiento en autobuses estamos hablando entre un 40 y un 50% de seguimiento de la plantilla."

Després de desplegar piquets informatius a primera hora per tota la ciutat, els integrants d’aquests grups s’han anat concentrant a la plaça de Sant Jaume. Finalment, uns 500 activistes han acabat formant una manifestació que ha encerclat el barri Gòtic i ha acabat a la plaça de Catalunya. En aquest recorregut han passat davant les seus de CCOO i d’UGT, a qui acusen d’haver-se venut al govern.

Concentració de piquets

Els treballadors, convocats per la CGT amb el suport de la CNT, Solidaritat Obrera i la Coordinadora Obrera Sindical (COS), han tallat la via Laietana a l’altura del carrer de Jaume I, just davant l’edifici sindical on la CGT reclama l’ús de les darreres plantes per tenir-hi la seu. Des d’allà, han baixat fins a Correus per la via Laietana, que ha estat tallada durant més d’una hora.

Els manifestants han cridat consignes contra els sindicats CCOO i UGT, que ahir a la nit van assolir un preacord amb el govern per a la reforma de les pensions. També s’han manifestat davant del Banc Santander, que consideren un dels responsables de la crisi financera, i en suport a la persona que des de fa dies s’hi ha instal·lat al davant en vaga de fam perquè no pot pagar la hipoteca.

Vaga amb poc seguiment, només en el transport

La Confederació General de Treballadors (CGT) informa que la vaga general convocada a Catalunya ha registrat cert seguiment en els sectors del transport, la indústria i les administracions públiques, però reconeix que el nombre total de persones que han fet vaga és més aviat minse.

Segons la CGT, han fet vaga el 20% dels conductors de metro i el 40% dels autobusos de Barcelona, però TMB redueix aquestes xiifres a un 25% dels conductors d’autobús i a una vintena de treballadors del metro. El sindicat convocant ha informat, encara que sense dades concretes, que la vaga ha tingut seguiment en indústries de l’àrea metropolitana com Seat, Roca, Gearbox, Prismia, Mahle Components del Motor, Mahle i Nestlé. També a diversos ajuntaments, universitats i oficines de Correus i de la Diputació de Barcelona.

Passades les 13 h, una seixantena membres de la CGT i altres moviments socials del Vallès han entrat a peu a Barcelona des de la C-17 i han intentat tallar l’avinguda Meridiana, però els Mossos d’Esquadra els han dispersat en pocs minuts.