Els immobles sortiran a subhasta el 5 de juny i provenen de persones que no havien fet testament en el moment de la mort. El jutge, en comprovar que no hi ha hereus, s’encarrega de buscar familiars directes i, en cas que no en trobi, declara hereva la Generalitat. Així és com han arribat a l’Administració catalana aquests edificis que estan situats al número 3 del carrer de n’Arai, al  Gòtic, amb un preu de sortida de 3,3 milions d’euros. Una altra finca és la del carrer de Comte d’Urgell, 60, per un valor inicial de 2,1 M €, la finca situada al número 23 del carrer del Roser (850.449 euros) i la del carrer de Xiprer, número 53 (600.774 euros).

Bloc d’habitatges al núm. 3 del carrer de n’Arai

Els interessats a comprar aquests edificis han de presentar una oferta a la Direcció General de Patrimoni abans del 14 de maig. Els edificis es venen sencers i la majoria dels pisos estan llogats. Els adjudicataris hauran de mantenir les condicions dels contractes de lloguer que hi ha actualment. En el cas dels pisos ocupats, l’Administració ja ha iniciat els tràmits judicials per desnonar-los.

Ingressos destinats a entitats amb finalitats socials

Els diners que s’obtinguin de la subhasta van destinats a entitats culturals i assistencials sense ànim de lucre. La Junta Distribuidora d’Herències és l’òrgan que decideix, a través d’un concurs públic, quina associació obtindrà aquests recursos. La Generalitat rep herències de tota mena, sobretot diners i pisos.