PILAR, paradista: "Empezamos mal pero bueno... sólo nos falta que nieve!" Aquesta era la broma que avui feien els paradistes a l'hora d'obrir. Diuen que estan acostumats a passar fred el mes de desembre, però no a les inclemències meteorològiques dels últims dies. Ni els més veterans recorden episodis com el d'ahir. ASSUMPCIÓ, paradista: "Estem acostumats a tot, el 62 ens vam quedar clavats amb la nevada, ens ha plogut, però com ahir haver de tancar per les inclemències del temps no ens havia passat mai." La majoria dels venedors consideren que tancar la fira va ser encertat per evitar mals majors, però també creuen que podrien haver obert a la tarda, quan el vent es va encalmar. Avui no hi havia un altre tema de conversa a Santa Llúcia, on molts estan encara preocupats per les dues dones ferides que continuen ingressades. JOSEP MARIA, paradista: "El susto de tenir tota la trencadissa, de quedar-se sota la parada, que l'haguessin de treure... va ser considerable." Aquesta és una de les parades que ahir van caure a terra com a conseqüència de la ventada. Les casetes afectades són totes en aquesta línia que queda a tocar de la Catedral i no està resguardada. Feia temps que s'havia valorat la possibilitat de fixar-les a terra amb algun sistema de subjecció, però no va ser fins ahir que es van estabilitzar amb fils d'acer enganxats a terra. Aquesta altra parada també va caure, i han hagut de treballar tota la nit i comprar gènere nou per tornar a obrir aquest matí. GEMMA, paradista: "Tenim una assegurança a la Fira de Santa Llúcia que s'han compromès a reparar almenys el valor de les peces, esperem que no trenquin aquest compromís." Els venedors volen mostrar la seva solidaritat amb els companys afectats pel vent i demà, a les 9 del matí, un grup es reunirà per reparar i omplir de gènere l'última parada que encara és buida.

Els comerciants de la Fira de Santa Llúcia han pogut reobrir amb normalitat després que es decidís tancar les parades pels episodis de fort vent que es van produir dimarts. Els venedors expliquen que van trobar adequada la mesura, ja que el vent va causar algunes destrosses i va ferir dues persones. Tot i això, creuen que podrien haver obert a la tarda quan el vent va encalmar, i que caldria fixar algunes parades per evitar que la situació es repeteixi.

Diuen els paradistes que, després de la llevantada i de la ventada d’ahir, aquest any només els falta neu. Alguns s’ho prenien amb sentit de l’humor a l’hora de tornar a obrir les parades, aquest matí. Diuen que estan acostumats a passar fred el mes de desembre, però no a les inclemències meteorològiques dels últims dies. Ni els més veterans recorden episodis com el d’ahir, ja que mai fins ara no s’havia tancat la fira per motius climatològics.

La majoria dels venedors consideren que tancar la fira va ser encertat per evitar mals majors, però també creuen que podrien haver obert a la tarda, quan el vent es va encalmar. A Santa Llúcia encara hi ha molts venedors preocupats per les dues companyes que continuen ingressades: “aquí som com una família, ens coneixem de fa molts anys, i és clar et sap greu“, explica l’Assumpció.

Les casetes afectades per la ventada són les que estan a tocar de la Catedral i no estan resguardades. Feia temps que s’havia valorat la possibilitat de fixar-les a terra amb algun sistema de subjecció, però no va ser fins ahir que es van estabilitzar amb fils d’acer enganxats a terra. En una de les parades que van caure, hi han hagut de treballar tota la nit i comprar gènere nou per tornar a obrir aquest matí. Els comerciants afectats han iniciat a més les gestions amb la companyia d’assegurances de la fira, que s’ha compromès a cobrir els desperfectes ocasionats pel vent.