la dooble loteries catalunya

Loteries de Catalunya ha creat un nou joc, La Dooble, amb què vol ser una “alternativa” a les participacions de la loteria de Nadal estatal i ajudar el teixit associatiu. El primer sorteig es farà el 20 de desembre del 2022, però set mesos abans ja s’han anunciat les novetats d’aquesta cita. Els premis individuals seran de fins a 1.000.000 euros, però també hi haurà premis col·lectius i premis per a entitats. Els beneficis de la venda es destinaran a finançar programes i actuacions socials.

A continuació t’expliquem tot el que se sap sobre La Dooble, el nou sorteig de Loteries de Catalunya.

Com funciona La Dooble?

Els bitllets de La Dooble costen 4 € cadascun i tenen dos números: un de set xifres que opta al premi individual i un de cinc, que opta als premis col·lectius. Les entitats participants també poden rebre premis pel fet de vendre participacions.

El 20 de desembre, amb motiu de La Dooble, es faran dos sortejos. En el primer, hi haurà una selecció aleatòria entre tots els números de set xifres dels bitllets que s’hagin venut. D’aquesta manera, el primer mai quedarà desert i sempre hi haurà algú que s’emportarà el premi més gran.

Els premis col·lectius de La Dooble

Pel que fa al segon premi, els col·lectius, es faran dues seleccions de números aleatoris: el premi de les terminacions i el premi del reintegrament. En el primer se seleccionaran aleatòriament tres números entre 0 i 99 i obtindran premi tots aquells bitllets en què el número de cinc xifres finalitzi en alguna d’aquestes terminacions. El valor del premi es calcula dividint la bossa de premis entre la quantitat de bitllets guanyadors.

En el segon cas, el del reintegrament, se seleccionarà aleatòriament un número entre 0 i 9 i obtindran premi tots els bitllets en què el número de cinc xifres finalitzi en aquets dígit. Aquest obtindrà un premi de quatre euros.

On es pot comprar La Dooble?

Els jugadors podran comprar els números d’una entitat concreta, ja sigui comprant una participació física venuda directament per l’entitat o als punts de venda de Loteries de Catalunya, així com a la pàgina web. També ho podran fer a través d’enllaços que les entitats poden compartir i que redirigiran al web de Loteries.

Quines entitats poden participar en La Dooble?

Les entitat que hi participin hauran de ser sense ànim de lucre. Aquelles que ho vulguin hauran de fer la sol·licitud en el formulari de la pàgina de Loteries de Catalunya. Per ser autoritzades a col·laborar en la distribució d’aquest joc, les entitats han d’estar inscrites en el registre oficial d’entitats.

Si són acceptades, rebran un número de cinc xifres que sortirà imprès en totes les participacions que encarregui. Aquest número no s’assignarà a cap altra entitat. Per a cada número, hi haurà 8.500 bitllets disponibles, dels quals 8.000 es podran imprimir en participacions i 500 es destinaran a la venda en els terminals o a través del web de Loteries de Catalunya.

Les entitats col·laboradores també opten a premis pel fet de vendre participacions. En concret, una entitat rebrà 30.000 euros; tres, 20.000 cadascuna, i 10, 10.000 cadascuna.