Les dades de la Cambra de Comerç suposen una pinzellada d'optimisme en el quadre de crisi actual. Segons aquestes xifres, el PIB català va créixer un 0,1% el segon trimestre. Ho va fer abans del previst i va posar fi a 18 mesos seguits de caigudes. Una situació que modera la contracció interanual del PIB fins al menys 1,3%. Segons la Cambra, a més, tots els sectors en van experimentar la millora i les bones perspectives continuaran al tercer trimestre fruit, diuen, d'un canvi de model. MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona "La sortida de la crisi ve per l'exportació, pel sector exterior, turístic... No ve pel sector immobiliari o el de la construcció." Una recuperació que hauria d'anar acompanyada de més inversions en infraestructures per part de l'Estat a Catalunya. La Cambra denuncia que entre el 2001 i el 2011 es van executar el 77% de les que hi havia previstes als pressupostos, deu punts menys que el conjunt de les comunitats. MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona "Aquest és un tema que ens preocupa molt per la possibilitat que el dèficit d'infraestructures torni a ser un coll d'ampolla per al creixement de l'economia catalana en el futur." De fet, calculen que l'arc mediterrani acumula un dèficit d'inversions en infraestructures de 6.600 milions d'euros, mentre que el centre i el sud península registra un superàvit de 5.700 milions.

L’anàlisi sosté que el grau d’execució de les inversions va ser gairebé 10 punts inferior al de la mitjana de comunitats autònomes, en situar-se en un 77,4%. Catalunya va ser la quarta comunitat que va registrar un percentatge d’inversió més baix del que hi havia inicialment pressupostat.

La Cambra de Comerç de Barcelona sosté que Catalunya va rebre el 16,9 % de la inversió regionalitzable del grup Foment, que inclou el ministeri i empreses com Adif, Renfe o Aena, davant del 18,7 % que li hauria d’haver correspost segons el pes econòmic. El president de l’entitat, Miquel Valls, ha mostrat preocupació perquè el dèficit d’infraestructures sigui un llast per al creixement econòmic, i ha recordat que la falta d’inversions a Catalunya és responsabilitat tant dels governs del PP com del PSOE.

Tot i això, Valls considera que Catalunya va pel bon camí per sortir de la crisi i assegura que l’economia catalana va créixer durant el segon trimestre un 0,1%. Segons les seves dades, la millora es va notar en tots els sectors, sobretot en l’hostaleria i la indústria.