74 anys després de l'obertura, Vinçon ha decidit abaixar la persiana de manera definitiva. La crisi econòmica ha fet estralls en l'empresa i des de 2008 les vendes han caigut un 50%. Els intents de reconduir el negoci i enfocar-lo al públic estranger o canviar-lo de local no han donat fruits i tot plegat ha desencadenat en un ERO que afecta els 48 treballadors de la plantilla. La notícia ha agafat per sorpresa als clients. "Fa mal que tanqui una cosa així. Sembla que Barcelona necessita botigues així, de disseny i una miqueta pioneres." N'hi ha que no sabran que fer sense Vinçon. "Jo visc a Saragossa però sempre que vinc a Barcelona un must és venir a Vinçon. Alguna cosa sempre comprava" "Em sap molt greu perquè per mi és una referència aquí a Barcelona i cada vegada que passo per aquí a Passeig de Gràcia he d'entrar aquí a Vinçon." Els inicis de la botiga es remunten el 1941, quan va obrir amb el nom de Regalos Hugo Vinçon. Llavors venien porcellana i cristalleria. No va ser fins a finals dels seixanta quan els propietaris van fer la gran aposta per vendre objectes de disseny contemporani per a les llars. Es van convertir en una referència a Barcelona així com els seus aparadors originals que no deixaven indiferent a ningú. "Me'n recordo de petit que una vegada van posar vaques vives a la façana. És una cosa que em va cridar molt l'atenció eren gent molt trencadora en el seu moment." Els responsables de Vinçon, propietaris del local de 3.000 metres quadrats llogaran la botiga un cop se solucioni la situació dels empleats.

La botiga s’havia plantejat la reestructuració i el canvi de model de negoci com a solució a la baixada de vendes de clients autòctons. Els propietaris, però, expliquen que caldria “canviar moltíssim la col·lecció de productes” per adequar-los al tipus d’objectes que comprarien els turistes. Segons han explicat, les vendes de Vinçon s’han reduït un 10% cada any des de 2008.

La direcció del comerç ha destacat els 74 anys d’història de la botiga en aquest local, que consideren que s’ha convertit en part d'”una certa cultura de la ciutat”, i ha agraït la confiança a clients, col·laboradors i proveïdors la confiança.

La botiga havia anunciat dimecres un expedient de regulació d’ocupació que afectava 48 treballadors de l’empresa, i un mes enrere els empleats havien denunciat Vinçon per impagaments.