El sindicat de les “kellys” de Barcelona, que aplega cambreres de pis i professionals de la neteja dels hotels, ha decidit fer un pas més en la defensa dels drets laborals del col·lectiu. Les “kellys” s’estan organitzant per crear una central de reserva d’allotjaments vinculada al segell de treball just i de qualitat. Així ho han anunciat en una roda premsa en què també han demanat suport per tirar endavant la iniciativa.

Una central de reserves del sindicat

L’associació recorda que el 2018 el Parlament de Catalunya va aprovar el segell de les bones pràctiques laborals dels hotels amb el sector de la neteja. “Es va aprovar però encara no s’ha concretat perquè el gremi dels hotels no vol assumir responsabilitats“, denuncia Míriam, membre del sindicat de les “kellys” de Barcelona. Per aquest motiu les treballadores s’han fet emprenedores per oferir als viatgers la possibilitat de reservar les habitacions directament amb elles. “Els hotels que vulguin treballar amb nosaltres hauran d’acollir-se al segell, tenir condicions de treball dignes per a les treballadores i respectar els seus drets laborals”.

Campanya de micromecenatge

Per materialitzar aquest projecte les “kellys” necessiten entre 60.000 i 90.000 euros. Per aquest motiu han anunciat una campanya per rebre ajuts a través de la plataforma Goteo. La central de reserves d’hotels del sindicat té previst entrar en funcionament primer a la ciutat de Barcelona, però la intenció de les “kellys” és que aquest model es pugui estendre a altres ciutats del món.