Les cambreres de pis i professionals de la neteja dels hotels, que van constituir-se el 2016 com l’associació Las Kellys, han sortit als carrers de Barcelona en una nova protesta per lluitar contra la precarietat laboral que pateix el sector. Ja és el segon any que s’organitzen durant el Dia Internacional de les Dones per fer aquest reclam, i també per demanar a les seves companyes que han decidit treballar que abandonin el seu lloc de treball i s’uneixin a la vaga feminista.

El principal reclam de les “kellys” és una dignificació de la seva tasca, ja que, tal com remarquen, es tracta “d’una feina igualment important i necessària que qualsevol altra”. Denuncien que els seus sous són indignes i que la majoria “treballen en unes condicions laborals penoses”. A més, ja fa anys que fan èmfasi en la problemàtica de les malalties que es generen fruit de la seva feina. Només els en reconeixen tres, expliquen, però han de fer front a moltes més i, de fet, asseguren que la majoria de “kellys” que agafen la baixa o es posen malaltes “sempre ho fan per culpa de la feina”.

Tall a la via Laietana

Amb l’ajuda d’uns piquets de la CGT, la protesta de les “kellys” s’ha traslladat a la via Laietana, on han tallat tots els sentits de circulació.

Piquets en hotels concrets

Les treballadores han fet piquets davant de dos hotels de la ciutat: l’Olivia Balmes i el Grand Hotel Central, dues empreses on, afirmen, s’han produït situacions de precarietat laboral. En el primer cas, l’Olivia Balmes, denuncien que s’hi va donar el cas de quatre treballadores que van ser acomiadades per agafar la baixa; i en el cas del segon hotel, el Gran Hotel Central, perquè es volen externalitzar totes les treballadores.