El sindicat de cambreres de pis i professionals de la neteja Las Kellys engegarà el 2022 una central de reserves d’habitacions ètica en què tots els hotels que s’anunciïn tindran un segell de treball just i de qualitat. Volen, així, facilitar la feina als viatgers amb consciència ètica. En tan sols una setmana, des del 19 d’agost, el sindicat ha aconseguit més de 70.000 € a través del micromecenatge a la plataforma Goteo per posar en marxa una iniciativa que vol fomentar el treball digne i estable de les treballadores de la neteja.

Més de 2.000 donacions

El col·lectiu de cambreres de pis ha vist com el seu somni s’ha convertit en realitat gràcies a les donacions de més de 2.200 persones interessades a reservar la seva habitació directament amb elles i assegurar així que les seves condicions de treball són justes. Segons Vania Arana, portaveu de Las Kellys a Catalunya, aquesta és “una experiència plena d’esperança que ho canviarà tot“. Un cop aconseguits els diners necessaris, caldrà crear la plataforma, que en principi portarà per nom Reserva amb les Kellys i que preveuen posar en marxa a principis de l’any vinent.

Requisits imprescindibles

Els hotels que formaran part de la futura central de reserves hauran de complir uns requisits mínims, entre els quals respectar el compliment del conveni col·lectiu del sector de l’hostaleria i el turisme, la no externalització ni subcontractació, la mateixa retribució entre homes i dones i el foment de mesures per a la creació de treball estable i de qualitat

Una iniciativa pionera

Aquesta és una iniciativa pionera que té una reivindicació social molt clara: “No volem que s’aprofitin més del nostre treball ni del nostre esforç”, ha afirmat Roxana Hernández, membre del col·lectiu. La seva companya Vania Arana ha anat encara més lluny i ha afirmat que “és inaugurar una nova era de fer turisme, sostenible i ètic”. El sindicat apunta que ja hi ha hotels interessats a formar part de la nova central de reserves, però reconeix que actualment no hi ha cap cadena hotelera que compleixi tots els requisits que demanen per formar-ne part.