La botiga especialitzada en productes nadalencs Käthe Wohlfahrt, que va obrir el 6 de novembre al carrer dels Banys Nous, ha atret nombrosos clients. Només un mes després de l’obertura, s’hi han vist cues de fins a 15 minuts per entrar a l’establiment. Es tracta de la 17a seu de la cadena alemanya.

Tot i que de moment no han comptabilitzat el volum d’assistència (ni tampoc el de vendes) l’espai de més de 300 metres quadrats és un anar i venir de gent. La gerent de l’establiment, Montse Escribano, ha explicat que visitar Käthe Wohlfahrt és una experiència més enllà de la compravenda habitual. S’hi poden trobar boles de vidre bufades artesanalment, decoracions tallades en fusta, pessebres, garlandes i altres figures típiques. També han adoptat tradicions catalanes, amb aquest caganer, que encara que no ho sembli, està fet de vidre.

Tot va començar fa cinc anys

Tal com explica Montse Escribano, “fa cinc anys el director d’aquesta empresa passejant pel barri Gòtic es va enamorar d’aquesta botiga, la va veure i va pensar que si havia d’obrir un establiment seria en aquest emplaçament. I, cinc anys després, el somni s’ha complert.”

Obren tot l’any. Des de la companyia, estan segurs que, encara que sigui estiu, els visitants estrangers voldran comprar els articles. Els visitants asseguren que és un espai encantador. Un d’ells, que va viure un temps a Alemanya, ha connectat amb anys enrere: “M’agrada molt perquè em recorda els mercats tradicionals de Nadal d’Alemanya. L’única diferència és que això està cobert i no fa tant de fred.” Alguns dels clients s’han queixat dels preus, que els han considerat una mica alts; mentre que d’altres han trobat els articles assequibles.

Més de 8.000 productes omplen la tenda Käthe Wohlfahrt de Barcelona, un espai que connecta amb la idea més tradicional del Nadal. Des del 1964 la companyia alemanya ha anat obrint seus a la resta d’Europa i els Estats Units.