Ja ha començat l’ISE Barcelona 2022, la fira audiovisual més important d’Europa, que mostra les principals novetats tecnològiques del sector. Una de les més cridaneres és Holobox, que permet comunicar-se amb algú en temps real i en tres dimensions. De fet, l’empresa responsable, els gallecs Trison, fa anys que perfeccionen aquesta tecnologia, que permet a la persona que la fa servir estar a dos o tres llocs a la vegada.

Una connexió feta a distància mitjançant Holobox

La mateixa empresa també ha mostrat les pantalles interactives que permeten la digitalització d’espais. Volen aconseguir una experiència única per als clients que entren en un establiment. Hi ha terres, per exemple, que reaccionen de diverses maneres quan es camina per sobre. De fet, és un tipus de tecnologia que ja s’ha vist a botigues i recintes de Barcelona, com per exemple al Centre Comercial Arenas.

Un exemple de terra interactiu de l’empresa Trison

L’empresa barcelonina Artur Holm està especialitzada en sistemes audiovisuals per a sales de reunions que s’amaguen en el mobiliari i es poden controlar amb la veu: “Apliquem la intel·ligència artificial als nostres productes. Els pots dir que puguin o baixin, o bé controlar la brillantor i el volum”, ha explicat a betevé Montse Romero, gerent d’Artur Holm.

Els monitors d’Artur Holm es poden controlar amb la veu