Una vintena de persones han interromput el Consell de Barri del Raval, a Ciutat Vella, per exigir una solució d’habitatge per a una dona de 75 anys, veïna del barri, que d’aquí a una setmana farà front al tercer intent de desnonament. El Sindicat d’Habitatge del Raval acusa d'”inacció” l’Ajuntament. Denuncien que la Lyn està en una situació d’alta vulnerabilitat i que es veurà obligada a viure en una pensió de forma indefinida.

Per això, han organitzat unaa acció protesta sorpresa per denunciar el cas i assenyalar el govern municipal i el regidor de Ciutat Vella. Els activistes han entrat a la seu del districte i han obligat a aturar el consell de barri amb xiulets i crits de “visca la lluita la obrera”. També porten amb una pancarta amb el lema “Deixaries la teva mare sense casa? Nosaltres no”.

El cas de la Lyn, una dona gran i vulnerable

El proper dijous 4 de novembre està previst el tercer llançament de la Lyn, que viu al carrer del Bisbe Laguarda, número 9. El segon intent va ser el 18 d’octubre. Tot i que es tracta d’una persona d’edat avançada, amb un informe de vulnerabilitat acreditada, només va aconseguir un ajornament de 10 dies.

Aquest termini el Sindicat d’Habitatge del Raval el considera insuficient per trobar una solució. Per això, hi veuen un intent de pressió perquè accepti opcions que no consideren dignes: un pis compartit a la Zona Nord (lluny del Raval on està arrelada) o bé una pensió sense cuina per un temps indefinit.

Reclamen una solució digna a l’Ajuntament

Segons expliquen les entitats en defensa de l’habitatge, la propietat de l’immoble s’ha negat a negociar res, i per això, consideren que l’Ajuntament ha de donar resposta. El Sindicat d’Habitatge del Raval afirma que el consistori té “desenes de pisos buits a Ciutat Vella”.

L’Ajuntament es compromet a explorar totes les alternatives

El govern municipal nega l’afirmació i assegura que Ciutat Vella té més d’un centenar de pisos que s’aniran “posant en funcionament en breu”. El mateix regidor del districte, Jordi Rabassa, ho ha desmentit als activistes que han protagonitzat la protesta. El consistori explica que els habitatges que estan buits és perquè no estan en condicions per viure-hi.

Ara bé, el consistori reconeix que hi ha una llarga llista de persones per obtenir habitatge i per això, reclamen a la Generalitat de Catalunya que se’n corresponsabilitzi.

En el cas concret de la Lyn, l’Ajuntament es compromet a explorar totes les alternatives possibles per donanr-li una solució habitacional.

Després d’un any de lluita, el Sindicat d’Habitatge del Raval també es queixa d’una “llarga travessia pel laberint institucional” de Serveis Socials i Habitatge: “A la Lyn li ofereixen un procés burocràtic kafkià sense cap certesa que li aconseguiran un habitatge digne a temps”.

Dos desnonaments en un dia al Poble-sec

Aquesta protesta arriba el mateix dia en què al Poble-sec han desnonat dues famílies. En un dels casos, l’afectada és una dona amb un bebè de menys d’un any i que, a més, està a càrrec de la seva mare. En l’altre, es tracta d’una família amb una filla menor adolescent.