intersindical manifestació reforma laboral

(ACN) La Intersindical-CSC crida a manifestar-se el 30 de gener perquè es deroguin les reformes laborals del PSOE i el PP. Segons el sindicat, en els darrers 40 anys hi ha hagut 25 reformes d’aquest tipus i vuit han estat un “clar retrocés” per als treballadors. Ara, diu l’entitat, el nou reial decret impulsat pel PSOE “no modifica substancialment” les condicions laborals, sinó que suposen avenços “tímids” en la regulació de la temporalitat i la prevalença dels convenis sectorials per sobre dels de les empreses.

Alhora, la Intersindical denuncia que la reforma “consolida aspectes clau” de les reformes del PSOE i el PP del 2010 i el 2012 perquè “se segueix permetent l’acomiadament col·lectiu sense autorització administrativa” i “no es recuperen” els salaris de tramitació “ni els 45 dies per any treballat en les indemnitzacions”.

Denuncien un “abaratiment de l’acomiadament”

El sindicat creu que aquests extrems “permeten l’abaratiment de l’acomiadament” i la “potestat” de grans empreses per “fer el que vulguin desindustrialitzant el país en favor de l’economia especulativa, el turisme, la construcció i un model de baixos salaris”. Un altre punt que critica l’entitat és que la reforma “vol seguir centralitzant” les relacions laborals, “sense tenir en compte” la “realitat socioeconòmica” de Catalunya. Lamenta, en aquest sentit, que prevalen els convenis estatals per sobre dels catalans.

Per tot plegat la Intersindical considera que els partits catalans al Congrés “no haurien de convalidar” una reforma que, a parer seu, manté un mercat laboral “basat en la precarietat i l’economia de casino”. La crida a la mobilització és conjunta amb sindicats gallecs i bascos.