Llums i bola de discoteca

(ACN) El Departament d’Interior es planteja permetre que els locals d’oci obrin tres quarts d’hora més fora del període de vacances i fins al 31 de desembre del 2021 “per ajudar el sector”, tal com va proposar la FECASARM fa dues setmanes. Així ho ha expressat el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, durant la primera reunió d’aquest sector amb Interior, Salut, Protecció Civil i representants del món local. L’objectiu de la trobada era tractar les mesures sanitàries que s’hauran de complir en l’obertura d’aquests establiments durant la desescalada pel coronavirus.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat a les entitats vinculades al món de l’oci a Catalunya “que treballin de manera conjunta en l’elaboració d’un document amb una proposta de desescalada del sector, que passi també pel món local”. El titular d’Interior ha explicat que “es tracta d’anar acomodant-ho tot perquè sigui beneficiós per a les empreses i per a la societat, però sense anar en contra de tota la feina que estem fent per la lluita contra la covid-19”.

La FECASARM demana més aforament

Per la seva banda, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha demanat una reobertura “gradual, asimètrica i pactada” que permeti passar progressivament del 50 al 100 % de l’aforament amb mesures de seguretat.

Segons la proposta de FECASARM, la reobertura gradual passaria per obrir inicialment amb un 50 % d’aforament les primeres activitats en fase 3 a les zones més avançades en la desescalada. Això suposa incrementar un 17 % el que ha aprovat el Ministeri de Sanitat.

Al cap d’una setmana d’estar en fase 3, en aquelles zones on no hi hagi hagut cap incidència, els establiments podrien obrir amb un 75 % de l’aforament administratiu amb ocupació de pista de ball però amb taules altes, segons la FECASARM. Al cap d’una altra setmana, en la nova normalitat, ja podrien obrir amb un 100 % de l’aforament administratiu i complint les mesures de seguretat i sense mobiliari a la pista de ball, però guardant la distància interpersonal mínima i conservant l’obligació de portar mascareta.

La FECASARM també ha proposat implementar les 16 mesures que es requereixen per tenir el distintiu sanitari internacional que porta per nom “Sanitized Venue” (Local Higienitzat) impulsat per l’Associació Internacional d’Oci Nocturn.

El president de l’entitat de l’oci nocturn, David López, ha dit que “l’excés de regulació només porta a la confusió i al final ningú no compleix res. Nosaltres som partidaris d’implementar poques mesures i que siguin pràctiques i eficaces, que realment comportin una protecció de la salut de treballadors i clients i treballar molt la conscienciació del públic i la formació dels treballadors”.