Aquesta botiga de Zara situada al passeig de Gràcia amb la Gran Via, podria convertir-se d'aquí a pocs mesos en la més gran d'aquesta marca del món. Inditex preveu ampliar-la des dels 2.500 metres quadrats actuals fins als 6.500 metres. Per aconseguir gairebé triplicar la mida d'aquesta botiga de roba, el grup presidit per Amancio Ortega haurà de llogar l'espai que ocupa l'antic Teatre Novedades, al carrer de Casp. D'aquesta manera la tenda es convertiria en la més gran d'Espanya, i superaria les que té a Madrid. Però la transformació al carrer de Casp no quedaria limitada a aquesta operació, ja que l'ampliació de Zara aniria acompanyada de la construcció d'un hotel de luxe al costat mateix. Des de l'Ajuntament, però, s'assegura que no s'ha solictat cap llicència d'obres per realitzar cap de les dues operacions. Segons el consistori, s'han d'extingir els arrendaments actuals abans de poder tramitar qualsevol permís. Si s'acabés confirmant l'acord, les obres podrien començar a finals d'any.

En total aniran a terra o es modificaran els edificis que van del número  1 al 13 del carrer de Casp, on hi havia el Novedades. Seria la segona ampliació de la botiga de Zara de passeig de Gràcia, 16, que així podria tenir també entrada pel carrer de Casp. La botiga passaria a ser l’establiment de Zara més gran del món. Per fer efectiva l’ampliació, Inditex haurà de llogar l’espai que albergava fa uns anys el cinema –tancat des de fa vuit anys- al carrer de Casp. Actualment és propietat de l’Arquebisbat i està cedit al constructor Lluís Cases, qui amb la promotora Espais busca socis per tal de fer realitat el projecte, que preveu també aixecar un hotel de luxe en aquella cantonada. Espais ha declinat fer cap tipus de declaració.

Des de l’Ajuntament s’assegura que no s’ha sol·licitat cap llicència d’obres per realitzar cap de les dues operacions. Segons el consistori, tant la propietat com els gestors han d’extingir els arrendaments que existeixen abans de tramitar el permís d’obres.

Va ser el govern de Jordi Hereu el que a finals de 2010 va aprovar en el plenari un pla de millora urbanística en aquesta zona i ja es va incloure llavors que tindria ús comercial.