L’empresa automobilística Nissan no reactivarà la producció demà tal com havia acordat amb els sindicats. Després de tres mesos amb les línies de producció aturades, finalment serà el 31 d’agost quan es reprengui la producció de les tres plantes de la multinacional a Catalunya. Tot i que l’empresa atribueix a causes alienes aquest endarreriment, aquest és motivat per la rescissió del contracte per part d’Acciona, una de les empreses subcontractades.

Acciona, que té 500 empleats a l’automobilística i s’encarrega de tasques com el subministrament, l’emmagatzematge i la logística de les diferents línies de producció, ha anunciat un ERO per a tota plantilla. Aquest anunci ha tensionat la relació entre la pròpia empresa, els empleats i Nissan, que creu que el trencament de relacions és “injustificat”.

Denúncies per cessió il·legal de treballadors

La incertesa i la preocupació pel futur dels treballadors d’Acciona coincideix amb la demanda que han interposat prop de 300 empleats d’empreses subcontractades per Nissan per cessió il·legal de treballadors. L’advocat del Col·lectiu Ronda, Josep Pérez, assegura que la situació de les empreses subcontractades està “en un punt límit” i posa èmfasi en la necessitat d’aclarir el futur dels treballadors i de les seves condicions laborals.