Aquest dijous a la nit s’inaugura el nou local de “striptease” de la Rambla, regentat per la ballarina Chiqui Martí. Està situat al número 17 del passeig, al mateix lloc on hi ha havia hagut l’antic Peep Show, i s’anomena Dollhouse.

Es tracta d’un negoci controvertit que ha generat crítiques per part d’associacions veïnals. Jordi Callejo, de la plataforma Acció Lancaster, va explicar al programa ‘bàsics’ que pateixen per les conseqüències de l’obertura d’aquest local per al Raval Sud. Temen que augmenti el soroll i la conflictivitat a la zona.

Per la seva banda, Chiqui Martí, també al programa ‘bàsics’, va defensar el local i va explicar que tenen la llicència en regla i que no es tracta d’un prostíbul. També va afegir, en relació amb el soroll, que disposaran d’un servei de vehicles privats per transportar els clients i d’un espai ampli entre el carrer i l’interior del local, cosa que evitarà que la gent hagi de sortir al carrer per parlar.

L’Ajuntament va anunciar que en farà un seguiment acurat durant els primers mesos. Ho va explicar la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, que va assegurar que la llicència es va concedir “fa dècades” i que no permetre fer el Dollhouse “seria un greuge de prevaricació”.

Per això, Pérez va explicar que l’Ajuntament hi tindrà l’ull a sobre i que vetllarà perquè els promotors s’ajustin a l’activitat que permet la llicència. La regidora va afegir que en cas d’incompliment se’n requerirà el cessament i, si fos necessari, se’n faria el precintament.

Qui, en canvi, veu amb bons ulls el nou negoci és el Gremi de Restauració. El president de l’entitat, Pere Chias, va explicar a betevé que creu que la proposta “tindrà molt èxit” perquè ara per ara no hi ha un establiment d’aquest tipus a la ciutat. Chias considera que el fet que Chiqui Martí hi sigui al darrere és una garantia d’èxit.