Les agències immobiliàries podran fer, a partir d’aquest dilluns, visites amb clients a habitatges i locals, després de dos mesos sense activitat. Així ho ha confirmat el Col·legi d’Agents de la Propietat immobiliària, després de diverses consultes i contactes amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Visites reduïdes

Segons el col·legi, la visita d’agents comercials, acompanyats de clients, es pot fer si l’immoble està deshabitat o si no hi són els ocupants en aquell moment i el temps de permanència és el mínim imprescindible. A més, s’hauran de seguir les normes de seguretat per prevenir el contagi (protecció individual i distàncies de seguretat). Per aquest motiu és preferible realitzar la visita de forma individual o amb el mínim de gent possible.

Altres indicacions que hauran de seguir els clients són: evitar tocar superfícies i mobiliari, no utilitzar o visitar zones comunitàries -si no és essencial- i, preferentment, utilitzar les escales en comptes de l’ascensor.

Baixaran els preus?

Respecte a si els preus de venda i lloguer es veuran afectats per la situació actual, des de la Cambra de Propietat Urbana de Barcelona consideren que encara és d’hora per saber com afectarà aquesta crisi a l’àmbit immobiliari. Afirmen que serà un cop iniciada l’activitat quan ho podran començar a avaluar depenent de la demanda: “Jo crec que el mercat s’ha de resituar i en aquests moments ningú sap ben bé on som. Hem de testejar aquesta nova situació”, afirma Oscar Gorgues, gerent Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona.

Tot i que les visites estan permeses a partir de dilluns, en molts casos no començaran fins dimarts. La majoria d’immobiliàries tenien les agendes totalment paralitzades i la notícia de la represa de visites ha estat molt precipitada. Per tant, el primer dia laborable servirà, principalment, perquè els agents es posin en contacte amb els clients per concretar les cites.