L’Illa Diagonal està d’aniversari. L’històric centre comercial de les Corts, situat al número 557 de l’avinguda Diagonal, ha celebrat 25 anys amb una gran festa de llum, foc i música oberta a tot el públic. Els actors Agnès Busquets i Roger de Gràcia van presentar l’acte. Els assistents van poder veure un video històric de l’equipament i tot seguit un espectacle piromusical de mitja hora que combinava llum, foc i música  projectats sobre la façana i la coberta de l’edifici. El moment culminant va arribar quan van quedar al descobert un conjunt de sis escultures creades per l’artista Edoardo Tresoldi que estan instal·lades a la coberta de l’edifici.

La història de l’Illa Diagonal

L’equipament comercial va obrir les portes el 1993. Abans però, per decidir quin tipus de construcció es volia fer es va convocar un concurs internacional per triar el millor projecte. Els guanyadors van ser els arquitectes Rafael Moneo i Manuel de Solà-Morales, dos referents de l’arquitectura espanyola de finals del segle XX. La particularitat de l’edifici és que es va inspirar en un gratacel tombat de gran longitud: ocupa més de 300 metres de llarg. Per als veïns de les Corts, l’estrena del centre comercial, va suposar guanyar diversos serveis per al barri. El centre té 48.000 m2 d’oficines i també 34.500 m2 de superfície comercial dividits en tres plantes. A més, aquesta construcció també inclou quatre plantes d’aparcament i dos hotels de quatre estrelles.

Illa Diagonal edifici exterior

Una pista de gel s’ubicarà a l’Illa

Una de les novetats que estrenarà l’Illa Diagonal, coincidint amb el 25è aniversari, serà una pista de gel a l’aire lliure que funcionarà durant les festes de Nadal. L’atracció estarà oberta entre el 5 de desembre i el 5 de gener del 2019 i té un cost de cinc euros.