Precisament, va ser aquesta subcontractació la que va donar peu al procés judicial. Fa més de dos anys, els afectats van presentar una demanda contra ICB i Antena Local per cessió il·legal de treballadors. Tant el Jutjat Social número 14 com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els van donar la raó i van dictaminar que se’ls havia d’internalitzar i pagar-los la diferència entre el sou que percebien d’Antena Local i el que els hauria correspost com a treballadors de l’empresa pública.

Ara, amb l’acord signat aquest dimarts al jutjat, ICB dona compliment a aquestes sentències i tanca un segon procés judicial que encara tenia pendent amb aquests treballadors per acomiadament improcedent. I és que totes dues parts han arribat a una entesa sobre les compensacions econòmiques que han de rebre els demandants a canvi que ells retiressin la demanda.

En sortir del jutjat, uns i altres han manifestat la “satisfacció” per poder tancar aquest capítol, i fer-ho, segons el director de betevé, Sergi Vicente, “amb un resultat que és positiu per a totes les parts”.

D’altra banda, pel que fa a les més de 160 demandes per cessió il·legal que han presentat treballadors de betevé subcontractats per BCN Audiovisual, Vicente ha defensat la via de l’acord i ha apel·lat “tothom al diàleg i a la responsabilitat perquè l’empresa sigui no només útil a la societat, sinó també viable econòmicament”. Per la seva banda, el comitè d’empresa espera que es torni a convocar aviat la mesa de negociació per avançar en l’acord d’internalització dels treballadors.