Els treballadors del programa ‘El pla B’ i l’empresa pública que gestiona betevé, Informació i Comunicació de Barcelona, han posat punt final a un procés judicial que va començar fa més de dos anys. Les dues parts han arribat a un acord econòmic a canvi que els treballadors retirin la demanda per acomiadament improcedent. A més, els demandants passen a formar part de la plantilla d’ICB en lloc d’estar subcontractats per Antena Local, com estaven abans.

Precisament, va ser aquesta subcontractació la que va donar peu al procés judicial. Fa més de dos anys, els afectats van presentar una demanda contra ICB i Antena Local per cessió il·legal de treballadors. Tant el Jutjat Social número 14 com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els van donar la raó i van dictaminar que se’ls havia d’internalitzar i pagar-los la diferència entre el sou que percebien d’Antena Local i el que els hauria correspost com a treballadors de l’empresa pública.

Ara, amb l’acord signat aquest dimarts al jutjat, ICB dona compliment a aquestes sentències i tanca un segon procés judicial que encara tenia pendent amb aquests treballadors per acomiadament improcedent. I és que totes dues parts han arribat a una entesa sobre les compensacions econòmiques que han de rebre els demandants a canvi que ells retiressin la demanda.

En sortir del jutjat, uns i altres han manifestat la “satisfacció” per poder tancar aquest capítol, i fer-ho, segons el director de betevé, Sergi Vicente, “amb un resultat que és positiu per a totes les parts”.

D’altra banda, pel que fa a les més de 160 demandes per cessió il·legal que han presentat treballadors de betevé subcontractats per BCN Audiovisual, Vicente ha defensat la via de l’acord i ha apel·lat “tothom al diàleg i a la responsabilitat perquè l’empresa sigui no només útil a la societat, sinó també viable econòmicament”. Per la seva banda, el comitè d’empresa espera que es torni a convocar aviat la mesa de negociació per avançar en l’acord d’internalització dels treballadors.