Els diners d'aquest caixer automàtic inventat per Huawei són de mentida però Trias no marxa de la seu de la companyia líder xinesa en telecomunicacions amb les mans buides. La direcció de l'empresa s'ha compromès a portar a les naus que va abandonar Sony a Viladecavalls un centre de servei tècnic i manteniment que doni servei a Europa. Una inversió mitjana que portaria llocs de treball. L'acord no està signat, falta que hi doni el vistiplau la Generalitat, que viatjarà a la Xina al desembre, però l'alcalde ja s'ha compromès a donar a conèixer al govern català les intencions de Huawei. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "El missastge que jo puc donar a l'arribar a Barcelona és que les coses van de debò, que aquesta aposta per la nostra ciutat i el nostre país és una aposta de debò. I llavors la Generalitat prendrà les decisions que ha de prendre." El d'avui ha estat un dia intens. Hi ha hagut oportunitat, fins i tot, de passejar en un autobús totalment elèctric amb 300 quilòmetres d'autonomia i ja provat a Barcelona en condicions extremes i amb bons resultats. El vehicle el fabrica l'empresa BID, amb què l'Ajuntament es reunirà el mes d'agost per intentar tancar un acord i incloure aquest bus elèctric en la flota de la ciutat. "Sí que podríem arribar a un acord, hi ha una discussió de preus, tècnicament. Però des d'un punt de vista polític, si se'm pregunta així, clar que dic que ens interessa i ens convé arrribar a acords amb aquesta gent perquè totes aquestes empreses són en la punta de tecnologia de tot el món." EVA ARDERIUS "Totes aquestes empreses estan ubicades a Shenzhen, una ciutat que ha crescut de forma espectacular fins a arribar a 15 milions gràcies a la ubicació d'empreses de noves tecnologies. Se la coneix com la Silicon Valley xinesa. Una ciutat que ha signat un acord de col·laboració amb Barcelona i on també triomfa el Barça. De fet, el seu alcalde ja ha demanat a Trias que hi porti de visita l'equip de futbol. Us ho ha explicat des de Shenzhen, Eva Arderius."

La multinacional va obrir el 2001 una oficina de representació a l’estat espanyol, i actualment compta amb 600 treballadors a tot l’estat. L’empresa estaria interessada a ocupar les instal·lacions que la multinacional japonesa Sony va abandonar a Viladecavalls.

Conveni entre Barcelona i Shenzhen

La delegació de la ciutat de Barcelona s’ha desplaçat fins a Shenzhen, la ciutat més gran del sud de la província de Guangdong. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el seu homòleg de Shenzhen, Xu Qin, han segellat un acord de col·laboració entre les dues ciutats en els camps de la telefonia mòbil i la innovació urbana. Trias ha remarcat la importància de visitar-la, perquè “és una ciutat que representa a la perfecció el futur. És la ciutat més creativa de la Xina, una ciutat amb un potencial increïble i amb un talent més que destacable”.

Trias ha destacat les similituds entre Barcelona i Shenzhen: “Som ciutats amb cultures mil·lenàries, però que hem sabut conjugar el passat amb el futur, el més tradicional amb el més avantguardista”. La delegació barcelonina considera que el conveni de col·laboració obre oportunitats de fer negocis i de generar ocupació a la ciutat, especialment en matèria de tecnologia i ciutats sostenibles.

Precisament en aquest camp, Trias ha convidat els representants de la ciutat xinesa a participar en el congrés mundial de “smart cities” que se celebrarà a Barcelona el mes novembre.