No és la primera vegada que fan palesa la preocupació sobre la situació que es viu a la ciutat des que es va fer pública la sentència del judici del procés. El Gremi d’Hotels de Barcelona, el Gremi de Restauració de Barcelona, Comertia, Barcelona Oberta i Apartur han fet públic un comunicat en què alerten que la “cronificació” de les protestes a Barcelona podria tenir un impacte negatiu en l’àmbit laboral i suposar un “fre a l’arribada d’inversions i talent” a la ciutat.

Les entitats consideren que la situació afecta “la imatge, la reputació i la confiança” de la ciutat. Per tot plegat reclamen a les administracions “voluntat decidida i ferma per tranquil·litzar la situació als carrers” de la capital catalana i han reclamant als governs “reconduir” el debat a un marc “estrictament polític”. En aquest sentit el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, adreça una petició molt concreta a l’Ajuntament de Barcelona: “Talls de carrers, acampades sense autorització… tenen un efecte en el funcionament ordinari de la ciutat i és alguna cosa que hauríem de començar a reconduir”.

 

 

Segons la directora de Barcelona Oberta, Núria Paricio, les conseqüències de la cronificació de les protestes ja s’estan fent notar a la caixa dels seus associats: “Encara no hi ha xifres tancades però es parla de pèrdues d’entre un 20 i un 40 %”. Paricio considera, a més, que els efectes es perllongaran en el temps: “Ara ja hi ha ciutats properes a Barcelona que, sense fer res, reben fires i congressos, perquè prefereixen anar a altres llocs que venir aquí. Això ho pagarem”, sentencia. El sector hoteler se suma a les demandes expressades en el comunicat però ha rebutjat fer cap tipus de declaració i tampoc no ha aportat xifres sobre quines conseqüències està tenint la situació en el volum de reserves.