La recepció d'un hotel durant la Setmana Santa a Barcelona

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha signat un conveni de col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per contribuir a la integració laboral de persones refugiades o sol·licitants de protecció internacional. El president de l’entitat, Jordi Mestre, ha explicat en un comunicat que com a sector amb un alt component humà, “tenim el deure de prestar els nostres recursos per donar una sortida humanitària a totes aquestes persones”.

En el marc de l’acord, el gremi promourà la contractació de persones refugiades als establiments associats. D’altra banda, informarà al Comitè d’Acollida de Persones Refugiades sobre qualsevol oferta de treball que tingui coneixement. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies oferirà cursos de formació relacionats amb la demanda d’ocupació que facin els establiments hotelers.

El gremi hoteler considera que cal la “implicació de la societat civil i empresarial per oferir alternatives i solucions als reptes polítics” que genera la situació migratòria i casos com el de les 130 persones que aquest estiu anaven a l’Open Arms i no trobaven un port on desembarcar.