El sector hoteler de Barcelona lamenta que la ciutat registra una ocupació del 45 % pel pont de desembre i avisa que Barcelona ha perdut atractiu per aquestes dates, malgrat seguir sent una destinació de compres (en especial per als visitants de la resta de l’estat). De fet, el president del Gremi d’Hotels, Jordi Clos, avisa que “Barcelona no està al seu millor moment, és indiscutible”.

Clos assegura que, anys enrere, la ciutat era al “top 10” de destinacions internacional, però que “ara estem al ‘top 20′”. Els hotelers veuen amb resignació com hi ha altres ciutats que han passat per davant de Barcelona, com Madrid, que tindrà gairebé el doble d’ocupació aquest pont de desembre (un 80 %).

Un 30 % d’hotels, encara tancats

Més enllà del pont de desembre, les previsions d’ocupació per a la resta del mes no acaben de ser gaire millors. El Gremi d’Hotels augura que, de mitjana, l’ocupació no superarà el 50 %, res a veure amb el 70 % de fa dos anys (abans de la pandèmia). El gremi també lamenta que encara hi ha un 30 % d’hotels a Barcelona que segueix amb les portes tancades des de l’esclat de la crisi del coronavirus.