“Fes el turista a la teva ciutat!” convida a passar una nit en algun dels 10 hotels, apartaments i albergs que s’han adherit a la iniciativa per un preu molt poc habitual, 10 euros. Hi participen la cadena Chic&Basic; els Praktik Hotels (el Rambla, el Bakery i el Vinoteca, tots tres a l’Eixample); l’hotel Barcelona Catedral, de l’empresa hotelera Izaka, i els seus apartaments Angla Luxury del passeig de Gràcia; l’hotel Alimara i els albergs Generator i Twentytú Hi-tech.

Es tracta d’una gamma molt variada d’establiments, tant aquells que segueixen el patró d’hotels boutique com quatre estrelles o d’altres de més modestos però que destaquen pel compromís que tenen amb la sostenibilitat. La campanya ofereix en total 764 places d’allotjament per al cap de setmana del 12, 13 i 14 de desembre. El pla es completa amb diverses activitats perquè els barcelonins puguin fer de turistes en districtes com l’Eixample, Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí. Algunes de les propostes són rutes de tapes, visites a mercats, tastos de vins o gimcanes.

El web www.districtebcn.cat s’ha activat aquest dimarts i, com a conseqüència de l’allau de peticions, s’ha col·lapsat. S’havien rebut en poca estona 42.000 visites i, mentre la pàgina ha funcionat, s’ha aconseguit cobrir un 70% de les reserves. A mig matí d’aquest dimecres se n’ha reprès el servei perquè qui ho desitgi pugui, ara sí, adquirir les places restants.

La ciutat de Girona celebra una iniciativa similar. Més d’una vintena d’allotjaments ofereixen places a 10 euros per persona. En aquest cas, els afortunats es decideixen per sorteig. El Girona10 també proposa menús pel mateix preu en prop de 50 bars i restaurants.