L’Hotel Barcelona 1882, que porta aquest nom en referència a l’any que es va començar a construir la Sagrada Família, s’està reinventant a causa de la crisi sanitària. Ara busquen atreure clients oferint-los la possibilitat d’anar a l’hotel a treballar, aprofitant els espais que tenen, ara buits, especialment les zones de bar i terrassa, que troben idònies pel cotreball.

L’hotel té només un 2 % d’ocupació

Com tot el sector de l’hostaleria, aquest establiment es troba en el seu pitjor moment, així ho explica l’Anna Castan, directora de l’allotjament: “Nosaltres potser tindrem gent a l’equip que no treballarà en un any, és molt cruel, és molt dur”. Amb només un 35 % de la plantilla treballant actualment i un 2 % d’ocupació a l’hotel, han apostat per estar oberts. Creuen que és un esforç que pot ajudar a fer que tot es vagi reactivant i a mantenir alguns llocs de feina.

Un espai de cotreball obert les 24 hores

Des que van reobrir el 3 de juliol han passat per diferents etapes, des de reduir personal a abaixar preus. Actualment són 19 persones treballant de 55 i algunes al 50 % de la jornada. En aquesta època de l’any el preu per allotjar-se a l’establiment rondaria els 200 euros, però ho han baixat a 72 euros la nit. Tot i això, aquests dies no tenen gaires clients, les restriccions estan portant al límit el sector, que ha hagut de buscar noves fórmules per tirar endavant.

Una oficina per 15 euros al dia

Per això, l’Hotel Barcelona 1882 ha decidit oferir les taules del seu allotjament per teletreballar. L’hotel es converteix en un espai de cotreball, obert les 24 hores, per 15 euros per persona i dia amb una consumició inclosa i accés al wifi.

Casaments i reunions híbrides

També han llançat ofertes per animar els ciutadans a allotjar-se al seu establiment, a falta de turistes, congressistes i viatges de negocis. Anna Castan explica que arran de la pandèmia s’han trobat amb propostes abans impensables, que els estan donant una mica de vida, com la celebració de casaments en taules de sis persones per a la família més propera o la reserva d’habitacions per fer reunions híbrides. “Venen sis persones, es reuneixen aquí, llavors es connecten en videoconferència amb altres persones que estan a Madrid, Londres o on sigui”.

Durant la primera onada de la pandèmia i el confinament estricte van allotjar alguns sanitaris, van donar aliments, cedir una màquina per cosir mascaretes o obrir el wifi als veïns. I és que des que van aterrar al barri, just fa dos anys, han apostat per fer veïnatge, per això han anat rebent el suport veïnal i ara esperen poder tirar endavant amb els clients locals.