Exterior Happy Parc Sants

Si no s’arriba a una solució d’última hora, el Happy Parc de Sants tancarà portes el proper 24 de novembre després de 25 anys d’antiguitat. La reunió d’aquest dijous entre els responsables del parc infantil i la propietat va acabar sense cap acord. Els propietaris mantenen l’increment del lloguer d’un 300 %, fins als gairebé 15.000 € mensuals, mentre que la darrera contraoferta del delegat del parc, Josep Pinyol, arriba als 6.000 € (amb un increment del 30 %). Pinyol ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ que la propietat els va assegurar que tenen una proposta “bastant en ferm” d’un altre possible llogater, i que aquests darrers dies n’han rebut més.

Happy Parc Sants

La solució: expropiar la nau

Pinyol creu que l’única opció per salvar el parc de boles més antic de Barcelona és o bé la pressió veïnal, o bé que l’Ajuntament expropiï la nau. Aquesta opció és la que posarà sobre la taula en la reunió que mantindrà amb el districte de Sants-Montjuïc dimecres vinent. El delegat del parc ho justifica al·legant que la propietat “s’ha beneficiat de manera molt clara” de les actuacions públiques que s’han fet tant a l’entorn com a la façana. En el cas de l’entorn, explica que Adif va enderrocar totes les naus del voltant quan va remodelar l’estació de Sants i que aquesta la va deixar perquè estava inclosa dins del patrimoni arquitectònic de Barcelona. També explica que l’Institut del Paisatge Urbà va restaurar recentment la façana i que tot plegat ha revalorat “de manera extraordinària” el local. De fet, fa uns dies Pinyol va demanar al consistori que protegeixi els locals emblemàtics com el seu en una entrevista al ‘bàsics’ de betevé.

Campanya per salvar el Happy Parc de Sants

L’altre via, la de salvar el Happy Parc per la pressió veïnal, també s’ha posat en marxa. El parc ha elaborat un manifest i s’han posat en contacte amb els Castellers de Sants i l’Associació de Comerciants del carrer Vallespir que els donen suport. Un suport que també esperen rebre d’altres entitats del barri en els propers dies.