Les entitats en defensa de l’habitatge apressen la Generalitat perquè tiri endavant la mesura per reservar a habitatge protegit el 30 % de les noves promocions i grans rehabilitacions. Ho va aprovar fa una setmana el Ple de l’Ajuntament i ara cal el vistiplau del govern català per tal que es posi en marxa definitivament. El grup promotor afirma que “seguirà vigilant” per garantir-ne la implementació al més aviat possible. No vol que s’esgotin els quatre mesos que la Generalitat té per completar els terminis i exigeix que es faci aquest mateix mes d’octubre.

Aquest divendres ha explicat, davant el Departament de Territori i Sostenibilitat -l’òrgan encarregat de ratificar la mesura-, que “no entendria” que s’allargués perquè ara, diu, “tan sols queda un tràmit tècnic i burocràtic” per poder posar-la en marxa.

Una mesura que es pot estendre

Els impulsors també han afirmat que el 30 % d’habitatge protegit “ha arribat per quedar-se” i que s’ha d’estendre a tot Catalunya. Han explicat que ja hi ha altres municipis metropolitans que han registrat mocions per seguir els passos de Barcelona. Segons l’Observatori DESC, la reserva del 30 % d’habitatge assequible podria aconseguir 2.000 pisos cada any a l’àrea metropolitana si els 36 municipis l’adoptessin. A Barcelona calculen que se n’aconseguiran 350 cada any.