CARLES REYNER, intendent portaveu de la Guàrdia Urbana "Nosaltres el que demanem és que el públic sigui conscient sàpiga comprar i col·labori com altres vegades ho hem demanat. Segur que amb la col·laboració del públic el dispositiu funcionarà." JOAN M. GUILLEM, secretari del Gremi de Floristes "La diada ha de tenir un concepte cultural, un concepte professional i això vol dir una reducció dràstica de les parades. Eliminar definitivament el intrusisme professional de les persones que s'hi dediquen un dia." JAUME BERTRÁN, president del Gremi de Flequers de Barcelona "És el públic el que ha de saber quina llicència té la persona que està venent, no la guàrdia urbana. La urbana és per la seva feina//Sinó no podrem vendre qualitat."

Les organitzacions de comerciants han aconsellat als compradors que busquin aquelles parades que ofereixen producte i servei de qualitat i que desconfiïn “de les roses a 2 euros”. Així ho ha expressat Joan M. Guillem, secretari del Gremi de Floristes, que també considera que hi ha una saturació de parades de flors.

En la mateixa línia, el gremi de flequers ha explicat que només els forns agremiats poden garantir que ofereixen el tradicional pa de Sant Jordi sense colorants, i ha expressat que són els consumidors els qui han de saber si els establiments on compren tenen la llicència corresponent.

Des de la Guàrdia Urbana, l’intendent portaveu del cos, Carles Reyner, ha insistit que la millor prevenció contra la proliferació de les parades il·legals és que el ciutadà les eviti. La Guàrdia Urbana reforçarà les patrulles dedicades a la diada i prepararà un dispositiu especial a les zones cèntriques per tallar el trànsit quan hi hagi acumulacions de gent.