El Gremi de Restauració de Barcelona considera una “presa de pèl” per la relaxació de les restriccions que anuncia el govern aquest matí, i que ha pogut avançar betevé. Consideren que l’ampliació d’una hora del servei de la franja d’esmorzar (fins a les 10.30 h), i d’una altra hora a la franja del dinar (fins a les 16.30 h) és “merament testimonial” i del tot insuficient. El Gremi recorda que aquesta ampliació de dues hores suposa passar de 4,5 a 6,5 hores d’obertura al públic, el que continua fent inviables els negocis. Reclamen poder tornar a la situació anterior a les franges horàries, quan els establiments podien obrir durant tota la jornada però amb restriccions d’aforament.

Les restriccions que obliguen a la restauració a obrir només en les franges d’esmorzar i dinar van entrar en vigor el 21 de desembre, i s’han mantingut sense canvis des de llavors, tot i les protestes contínues del sector.

Pallarols reclama un pla de reactivació

Pel director del Gremi, Roger Pallarols, “la prudència sanitària de la qual fa bandera el Departament de Salut s’ha de confrontar amb la desesperació del teixit empresarial i dels treballadors“. Critica l’estat “d’abúlia” en què s’ha instal·lat el govern que, segons diu, “pretén allargar eternament l’aturada actual de l’economia”. Pallarols assegura que els restauradors se senten sols i “desamparats” davant de la situació que estan vivint.

Davant d’aquesta situació, el Gremi reclama un pla de reactivació de l’activitat econòmica “que permeti assolir, en un temps raonable, un grau de funcionament que faci viables els bars i restaurants. També considera de covards que es filtrin les mesures als mitjans abans de comunicar-les públicament a la ciutadania.

El Consell de Gremi vol acaba amb els tancaments i les restriccions

De la seva banda, el Consell de Gremis considera que gairebé un any després de l’inici de la pandèmia “no poden mantenir-se les restriccions sanitàries dictades” d’ara en endavant i que cal que es reguli les activitats segons els estudis de contagis. El Consell posa l’exemple del transport públic que es manté sense restriccions amb la ventilació adequada i l’ús de la mascareta, i aposta per aplicar el mateix criteri a les activitats comercials.