El Gremi de Restauració de Barcelona anima el govern català a iniciar dilluns, 26 d’abril, un “veritable procés de desescalada”. Segons ha dit en un comunicat el director del Gremi, Roger Pallarols, “és el moment de fer-ho” i indica diversos motius per poder començar a servir sopars: “Perquè moltíssims negocis necessiten d’aquestes dues franges, tardes i nits, per ser viables; perquè la ciutadania dona mostres d’esgotament i de rebuig davant de tantes restriccions; perquè la vacuna ha posat fora de perill les persones grans i els serveis essencials; perquè necessitem començar a normalitzar la vida ciutadania i, sobretot, perquè hem de donar el missatge que la ciutat i el país es reactiven”.

La restauració a Barcelona està “en fallida”

En declaracions a betevé, Pallarols ha alertat que la restauració a Barcelona està “en fallida” i que està en risc el futur de la ciutat com a motor econòmic. “Barcelona pot quedar fora de la Primera Divisió”, assegura. El director del Gremi considera “urgent” i una “emergència” que la Generalitat faci un canvi de rumb i allargui els horaris de bars i restaurants.

El Gremi celebra que es reobrin bars i restaurants dels centres comercials

El Gremi celebra que la restauració dels centres comercials reobri amb les mateixes condicions que la restauració de carrer, però avisa: “Això no és desescalar, això és posar fi a una discriminació que mai no s’hauria d’haver produït”. El sector insisteix que “desescalar és allargar l’horari dels bars i restaurants, com a mínim, fins al toc de queda, perquè la gent pugui anar a sopar, encara que sigui una més d’hora de l’habitual”. Segons diuen “no es pot condicionar aquest pas a la fi de l’estat d’alarma”. La restauració fa mig any que no poden servir sopars i sentencien: “Massa empreses se’ns han quedat pel camí i no podem resignar-nos-hi”.