Entrada 'd'un hotel

Recuperar el turisme internacional. Aquest és l’objectiu del Gremi d’Hotels, que reclama una campanya amb un missatge de confiança adreçada als viatgers estrangers. En el marc del IV Congrés de Pimes de Catalunya, el director general de l’organització, Manel Casals, ha tornat a posar sobre la taula les dificultats que travessa el sector, amb xifres d’ocupació al voltant del 20 % el primer trimestre de l’any. Segons les dades del Gremi, a començaments de maig Barcelona hauria de tenir aproximadament 62.000 turistes, però només en té 3.000.

El Gremi remarca també que un 85 % de les places hoteleres de la ciutat s’ocupen habitualment amb visitants internacionals, especialment de països com els Estats Units, el Regne Unit, França, Itàlia o Bèlgica. Per això, Casals creu que “cal que les vacunes funcionin a tot el món i transmetre un missatge de confiança unificat, tranquil i constant des de l’administració”. L’entitat reclama una “campanya eficient en els països d’origen dels nostres turistes”.

Mals pronòstics per a l’estiu

Tot i que el mateix Gremi ja va alertar la setmana passada que “l’estiu és la darrera oportunitat”, les previsions per als propers mesos no són gaire optimistes. “Serà un mal estiu i un mal hivern per al sector”, ha afirmat Casals. El director general del Gremi fixa l’horitzó en el febrer del 2022, quan esperen que “molts grans hotels puguin tornar a obrir i a recuperar el flux de turistes”.

El Gremi assegura que els hotelers són un dels sectors més castigats dins el món de l’hostaleria. Per això, el comissionat de relacions externes del Gremi d’Hotels de Barcelona, Joan Gaspart, ha reclamat “tornar a donar valor a l’hoteler i al turisme que arriba, que fa despesa en comerços, bars restaurants i establiments de la ciutat”.