hotel Palace

(ACN) Un dels pitjors estius de la història recent. Barcelona tanca una temporada d’estiu que el director general del Gremi d’Hotels, Manel Casals, descriu com “horrible”, amb una ocupació a l’agost de només el 10 %. En una entrevista a l’ACN, Casals explica que un 80 % dels establiments han estat tancats durant el darrer mes i que només han obert portes uns 120 hotels. “Des de mitjans de juliol fins ara la situació ha estat dramàtica”, resumeix, remarcant que els rebrots i la mala reputació internacional fins i tot han obligat alguns hotels a tancar després d’haver reobert al juny. Davant d’això, reclama un “rescat” per al sector turístic com el de la banca en la darrera crisi.

El sector reclama un rescat

Entre altres coses, el Gremi d’Hotels de Barcelona demana “ajudes directes als hotels, recuperar els ERTO per força major fins a Setmana Santa i que es revisi el que estan pagant els hotelers” en lloguers i hipoteques, que passen factura a la sostenibilitat dels establiments. De fet, Casals preveu que el sector també patirà molt aquesta tardor.

En concret, el director general del gremi hoteler diu que la recuperació a Barcelona serà lenta i que la ciutat no tornarà a la normalitat fins a “finals del 2021 o principis del 2022“.

Des del Gremi es recorda l’impacte econòmic del turisme a la ciutat, i la contribució del sector en l’economia. En aquest sentit, Casals recorda també que molts treballadors dels hotels segueixen en ERTO, i calcula que un màxim del 10 % dels 35.000 empleats del sector estan en actiu aquesta temporada.