El Gremi d’Hotels de Barcelona demana que no es limiti la implantació d’establiments nous a la ciutat i per això ha presentat un recurs contenciós administratiu contra aquest punt del PEUAT. El Ple Municipal va donar el vistiplau al Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics a finals de desembre i es va aprovar de forma definitiva el mes de gener.

El gremi defensa “que es puguin continuar desenvolupant projectes hotelers que aportin valor a la ciutat” i en posa com a exemple la possibilitat de recuperar edificis històrics o amb valor arquitectònic per crear-hi places hoteleres.

En contra del decreixement

El PEUAT divideix Barcelona en tres grans àrees per a noves activitats turístiques. El centre de la ciutat és una zona de decreixement i l’espai que l’envolta és zona de congelació, de manera que només pot obrir un hotel si se’n tanca un altre (aquí s’hi inclou també el 22@). La resta de la ciutat és una àrea de creixement sostingut, amb possibilitat d’obrir allotjaments, però amb condicions. El gremi es mostra totalment contrari a qualsevol proposta que impliqui limitar l’obertura d’establiments i creu que s’haurien de poder engegar projectes hotelers en qualsevol punt de la ciutat.

Prohibir les llars compartides

Una de les qüestions que regula el PEUAT són les llars compartides. Tot i que el gremi valora positivament que s’hagi limitat el lloguer d’habitacions turístiques (no es poden llogar per un període inferior a 30 dies), creu que aquesta activitat s’hauria de prohibir completament. Esperen que la nova ordenança que s’haurà d’elaborar en un futur sigui “especialment restrictiva”.