El 50% de les vendes que fan els pastissers per la castanyada són els tradicionals panellets de pinyons. “El de pinyons és el que mana”, assegura Pere Camps, vicepresident del Gremi de Pastisseria. Però la constant innovació en aquest sector també es fa visible amb el gust, amb el panellet de mojito, el de taronja amb Cointreau i nous, el de crema i el de mojito. També de castanya confitada (marró glacé), banyada amb xocolata i que imita la forma d’aquesta fruita seca.

“Sempre hi ha gent que a qui li agrada provar nous gustos […]. El contrast de l’acidesa amb el dolç del massapà és el tret característic del panellet de fruita de la passió”, explica Camps. La forma rodona del panellet tradicional conviu també amb les noves figures d’aquest dolç. S’han dissenyat panellets amb aspecte de fulla, bolet i ànec.

Els pastissers han previst que a la província de Barcelona es venguin 690.00 quilos, una mica més que l’any passat. La vígila de Tots Sants és el dia punta de les vendes perquè com mana la tradició els panellets es mengen la nit abans de l’1 de novembre. El quilo de panellets se situa enguany entre els 40 i els 52 euros, i una safata de mig quilo de diversos tipus per a quatre persones pot costar entre els 20 i els 25 €.