mesures restriccions restaurants

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dilluns les bases de la línia d’ajuts directes de 618 milions d’euros destinats als col·lectius i als sectors més afectats per la crisi de la covid-19. El govern, a través d’un comunicat, ha indicat que podran sol·licitar-ho empreses, cooperatives i treballadors en expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO). Ho podran fer a partir de dilluns, 15 de febrer. Els treballadors autònoms podran sol·licitar-ho a partir del divendres 19 de febrer.

Col·lectius i sectors colpejats per la covid-19

El pla d’ajuts directes per a empreses i treballadors en ERTO estarà dotat de 208 milions d’euros. Va dirigit a microempreses, petites empreses i cooperatives amb treballadors en situació d’ERTO. Es podrà demanar entre dilluns, 15 de febrer a les 12 h i el dilluns 22 de febrer a les 12 h de forma telemàtica. Les subvencions s’atorgaran per ordre d’arribada i el criteri de valoració serà la disminució de la facturació de l’exercici 2020 respecte a l’any anterior.

El segon pla d’ajuts està dotat de 385 milions d’euros i es divideix en dos tipus. El primer, de 105 milions d’euros, va destinat a treballadors amb baixos ingressos en situació d’ERTO o amb un contracte fi discontinu amb dret a la prestació extraordinària. Es podrà sol·licitar entre el dilluns 15 de febrer a les 9 h i el 25 de febrer a les 15 h. La Generalitat efectuarà un pagament únic que rondarà els 600 euros i està previst que arribi a 175.000 persones.

El segon està dotat de 280 milions i és per a autònoms individuals o que formin part d’una microempresa de qualsevol sector. El podran demanar entre el divendres 19 de febrer a les 9 h i el divendres 26 de febrer a les 15 h. La subvenció serà de 2.000 euros i serà compatible amb la resta d’ajuts de la Generalitat. Tant en el cas dels autònoms com en el cas dels treballadors en situació d’ERTO, l’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament de l’ajut.