Després del cop del confinament del març, la segona onada i el tancament dels espais esportius i culturals ha posat en una situació límit als gimnasos. La davallada d’abonats i la reducció de l’aforament posa en dubte la viabilitat de l’activitat econòmica.

El dilluns 23 de novembre comença la primera fase de la desescalada a Catalunya que permetrà reobrir els gimnasos amb un 30 % de l’aforament als espais interiors i un 50 % als exteriors. A més, hauran de garantir la distància de seguretat entre els usuaris i només podran treure’s la mascareta mentre realitzin activitat esportiva. En el cas del CEM Espanya Industrial, al districte de Sants-Montjuïc, han desplegat un equip per desinfectar les instal·lacions abans de la reobertura, tindran gel hidroalcohòlic a tots els espais i faran un control de temperatura a tots els visitants.

“Probablement no és viable obrir amb aquestes xifres [d’aforament]. Però al final el que penses és que hem d’obrir, hem d’engegar la roda, la gent ha de poder venir a entrenar i a fer esport”, assegura Lluís Gràcia, director del CEM Espanya Industrial.

“De l’angoixa passem a la il·lusió i demà obrim”, comenta Gràcia. Tot i compensar els seus abonats reduïnt la quota de desembre i gener, molts segueixen donant-se de baixa: “Cada cop que ens tanquen perdem abonats i hem de mirar com podem ser sostenibles”. “Hem perdut entre el 30 i el 40 % de persones abonades”, afegeix.

Demanen ajuda a l’Ajuntament

Davant d’aquest escenari d’incertesa, reclamen una injecció de diners per poder sobreviure i demanen al consistori que els segueixi fent costat. “Tenim molta por, perquè tots els mesos tancats des del març van acumulant-se i el deute econòmic que tenim és important”. “Tots estem esperant que l’Ajuntament, que sempre ha estat al nostre costat, segueixi estant-ho”, declara Gràcia.