Els comerços de la plataforma A Gràcia ho trobes han començat la campanya de Nadal amb una gimcana en col·laboració amb la Fundació Festa Major i les Carteres Reials. Els participants hauran de trobar les estrelles amb què viatgen les Carteres Reials de Gràcia: Ona, Sitar i Estel de Foc. D’aquesta manera esperen donar-se a conèixer entre els veïns, incentivar la compra de proximitat en aquest any tan complicat i, a la vegada, recompensar-los amb vals i lots de regal.

Gimcana pels comerços dels barris del districte

Fins al 13 de desembre i a través de la web agraciahotrobes.cat, els veïns poden participar omplint un formulari en línia de les estrelles que vagin trobant. Hi ha set rutes diferents. Se’n poden fer tantes com es vulgui, però sense repetir.

L’Olga Domenech, de Sucre Cafè i el Javi Serrano, de Pampling, són dos dels més de 100 comerciants que s’han sumat a aquesta proposta. Creuen que aquest joc pensat per a les famílies de Gràcia pot ajudar a visibilitzar els comerços i que la gent es fixi més en les botigues que té al voltant quan va caminant pels carrers dels diferents barris.

“El comerç és vida, és alegria”

El mercat web A Gràcia ho trobes va néixer aquest estiu per ajudar els comerços a digitalitzar-se. Tanmateix, creuen que iniciatives presencials com aquesta gimcana de Nadal són importants per mantenir vius els comerços. Així ho explica la seva impulsora, la Sílvia Barrufet: “Sempre hem dit que és un projecte per digitalitzar el comerç de Gràcia, en aquest cas, de proximitat, que és en el que estem focalitzats. Però sense oblidar-nos mai de la presencialitat. El comerç és vida, és alegria, són imprescindibles per la vida del barri”.

A Gràcia ho trobes ja aplega 300 comerços

Tot just començaven fa uns mesos amb vuitanta botigues. Ara ja són 300 els comerços que formen part de la plataforma, la meitat dels quals ja es troben al directori web i la resta els pujaran pròximament. S’hi han associat gairebé tots els eixos comercials de Gràcia.

En aquesta iniciativa nadalenca, que sortejarà més de 70 xecs regal, una trentena de lots de productes i altres recompenses, no només han col·laborat els comerços, també ha estat possible gràcies a diverses entitats de Gràcia.