La Generalitat i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) exigeixen a l’Estat que retiri el recurs sobre la llei catalana 24/2015. És la llei de mesures per fer front a l’emergència en matèria d’habitatge i pobresa energètica que va aprovar el Parlament de Catalunya i, posteriorment, l’executiu del PP va recòrrer davant el Tribunal Constitucional. Fruit d’aquest recurs, el TC va suspendre bona part de l’articulat de la llei.

Les entitats promotores de la ILP s’han reunit aquest divendres al migdia amb el conseller de Territori, Damià Calvet, per reclamar que faci pressió per recuperar la llei abans de finals de mes. Calvet s’ha compromès a demanar una trobada específica sobre aquest tema a la comissió bilateral amb l’estat dilluns vinent on també hi pugui participar la PAH.

Al sortir de la reunió, Calvet ha exigit al Govern de l’Estat “que retiri el recurs perquè puguem començar a aplicar la llei en la seva totalitat” i ha dit que “és un tema de sobirania, però sobretot de justícia social.”

“Hi ha vides en joc”

Per la seva banda, Lucía Delgado, portaveu de la PAH, ha denunciat que “ja n’hi ha prou de marejar la perdiu, recuperar la 24/2015 és una prioritat“. També ha dit que “hi ha vides en joc, no podem esperar que els governs de torn, tant de l’estat com de la Generalitat, dilatin aquest procés”.

Tant la PAH com la Generalitat remarquen que la recuperació de la llei ha de ser íntegra, sense escapçar-ne cap part, i fer-se com més aviat millor. La reunió d’aquest divendres es va concretar, segons la PAH, a partir de l’acció que la Plataforma va fer el passat 27 de setembre.