maroto reunio telematica sindicats nissan

(ACN) El Govern, el Ministeri d’Indústria i els representants dels treballadors de Nissan han acordat dimecres exigir a l’Aliança de Renault, Nissan i Mitsubishi que presenti “alternatives al tancament” de les plantes de Catalunya, segons han indicat fonts del govern espanyol. En una reunió telemàtica en què han participat la consellera Àngels Chacón, la ministra Reyes Maroto i els representants del comitè d’empresa, s’ha pactat reforçar la “unitat d’acció” i fer “un pas més” per demanar a l’Aliança solucions per a les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu. Des del ministeri d’Indústria valoren “molt positivament” la trobada i la “sintonia” amb la Generalitat i els sindicats per respondre a la situació creada a Nissan.

Fonts de la conselleria d’Empresa i Coneixement afirmen que la trobada ha estat una nova reunió de seguiment per insistir en “buscar totes les alternatives possibles per garantir la continuïtat de l’ocupació que genera Nissan”. A més, han remarcat que se segueix insistint a l’empresa perquè presenti la memòria justificativa de la seva decisió de tancar.

El nou pla de l’automoció preveu 3.700 M €

Maroto i Chacón també han aprofitat l’ocasió per valorar amb els sindicats el pla de l’automoció que ha presentat dilluns el govern espanyol, i que preveu més de 3.700 milions d’euros per al sector. Segons Empresa, totes les parts s’han instat a treballar plegades per garantir l’èxit d’aquestes mesures i hi ha hagut “unitat d’acció”.

De fet, la presència de la ministra Maroto a la reunió de dilluns no estava prevista, però fonts d’Indústria indiquen que finalment ha pogut participar-hi i ha volgut “traslladar en persona” el seu suport als treballadors de Nissan. A la trobada, també hi havia la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el secretari d’Indústria, Raül Blanco.

Aquesta mena de reunions es fan de manera periòdica i totes les parts s’han instat a continuar-les.