JOAN GASPART, president del Consorci Turisme de Barcelona "Els que pernocten a Barcelona no ocasionen cap problema. Cap problema. Aquests dies passats hem tingut Barcelona plena i no crec que hi hagi hagut cap problema. D'aquí a uns dies tindrem el Mobile World Congress, Barcelona pleníssima, i no hi haurà cap problema de convivència. La convivència s'ha de buscar com es solventa quan aquests visitants diürns, repeteixo diürns, que venen al matí i marxen a la nit, venen a Barcelona i van molt concentrats en llocs molt determinats. Aquí és on s'ha de buscar la solució i per això aquest pacte ens pot ajudar amb la col·laboració de tothom, a trobar-la. Però la promoció de la ciutat estrictament de la ciutat, no ha comportat mai cap problema."

Joan Gaspart s’ha mostrat partidari de “distribuir” els visitants d’un sol dia, provinents de la costa Brava o la costa Daurada, a altres zones de la ciutat per evitar “incomoditats” entre turistes i ciutadans de Barcelona. El president del Consorci Turisme de Barcelona ha defensat els turistes que pernocten a la ciutat perquè assegura que quan hi ha plena ocupació “no hi ha problemes”. Gaspart ha atribuït els problemes de convivència als visitants diürns perquè “es concentren a llocs molt determinats”. Per Joan Gaspart, el turisme s’ha de “cuidar i mimar” perquè aporta el 15% del PIB de la ciutat i “més de 300.000 llocs de treball”. “Cal que el turista se senti a gust a la ciutat però el ciutadà de Barcelona també”, ha afegit.

Gaspart ha fet aquestes declaracions tot just després del Consell General de Turisme de Barcelona, aquest dilluns, en què s’ha donat impuls a un nou pacte local de turisme en què es vol que participin agents econòmics i socials de la ciutat així com els grups municipals. El document vol obrir un procés de reflexió entorn del turisme i fixar les bases per com ha de ser la gestió d’aquest sector de cara als propers anys. La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, que ja va anunciar la voluntat de fer aquest pacte local en el ple del 3 d’octubre, ha defensat el procés de reflexió que ara s’obrirà per definir “l’encaix del turisme a Barcelona”. Gaspart ha qualificat de “necessari” el pacte per “buscar la fórmula de la convivència” entre turistes i barcelonins, “sobretot a l’estiu”, ha matisat.