Dins del marc de l’Smart City Expo World Congress aquest dilluns s’ha realitzat una prova pilot per tal de veure com serà el futur del turisme 5G. La prova s’ha realitzat al passeig de Gràcia i, gràcies a la cobertura 5G que Orange ha instal·lat al centre de la ciutat i unes ulleres de realitat augmentada que permeten veure el que ens envolta i generen a l’hora contingut virtual, s’ha pogut fer un primer tast de com serà el futur del turisme.

Com funcionen les ulleres de realitat augmentada?

Quan una persona està mirant, per exemple, un edifici històric com La Pedrera, les ulleres projecten davant nostre un menú en què podem veure vídeos de l’edifici o bé ens permet reservar una visita turística. Es tracta de fer visible i accessible allò que d’entrada podem passar per alt. També tenen una vessant més comercial: si mirem una botiga del passeig de Gràcia, a banda de rebre informació del mateix edifici ens permet accedir al seu catàleg de roba i comprar per internet.

Per què el 5G?

Aquesta prova pilot ha estat impulsada per l’aliança 5G Barcelona, que permet provar el nou estàndard en telecomunicacions en diferents projectes. En aquest cas el 5G ha permès moure el contingut interactiu i virtual que generen les ulleres de realitat augmentada d’una manera molt més fluida i eficient. L’accés a internet és gairebé instantani i es poden gestionar una gran quantitat de dades.

Un sector estratègic

Si bé ara mateix les aplicacions de realitat augmentada estan més orientades a la indústria, per exemple, a l’hora de fer reparacions unes ulleres de realitat augmentada ens poden mostrar quines peces falten o estan malmeses en un motor.

En el cas del turisme la idea és aconseguir un dispositiu que sigui fàcil d’utilitzar per als visitants. Segons Eduard Martín, de 5G Barcelona, la integració del 5G a les nostres vides no serà una realitat fins d’aquí a uns cinc anys i la idea és aconseguir que les persones deixin d’utilitzar les mans i puguin estar atentes a tot el que els envolta gaudint a l’hora de contingut interactiu.