La Fundació Roure treballa des del 1992 per atendre les persones grans i les seves famílies i lluita contra la precarietat més propera.

El 2018 van crear el Taller de Costura Emili Papirer en detectar que hi havia un nínxol de mercat, és a dir, demanda de costurers, però no hi havia professionals formats. Van començar fent cursos de formació i més endavant van decidir fer feines per a tercers com una via de finançament més de l’entitat.

Un taller clau durant la pandèmia

Des de l’esclat del coronavirus el Taller de Costura Emili Papirer s’ha convertit en obrador d’equip de protecció individual (EPI), mascaretes i bates. Es pot considerar que el taller va formar part dels serveis anomenats essencials. “Vam començar a veure que nosaltres teníem unes professionals molt bones que podien respondre a la necessitat de persones i empreses i vam decidir deixar de banda tota la producció i començar a fer les mascaretes i bates” explica la Carmen Litago, de la Fundació Roure.

Diàriament cusen unes 400 mascaretes amb un teixit homologat per la UNE 0065 que permet fins a 25 rentades.

Reinvenció reconeguda

La capacitat de reinvenció del taller de la Fundació ha obtingut un dels premis a BizBarcelona. L’entitat confia que aquest premi li serveixi per difondre la tasca social que fan.

En l’actualitat continuen fent mascaretes. Qui estigui interessat a adquirir-ne una ho pot fer anant al taller, ubicat al carrer de Sant Pere Mitjà, 34. Els models es poden veure a la seva pàgina web.