Els principals sectors econòmics de Barcelona demanen que es mantingui l’horari únic de les terrasses, com reclama el Gremi de Restauració de Barcelona. Les patronals Foment del Treball i PIMEComerç i també la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, Comertia i el Gremi d’Hotels han fet explícit aquest dijous el seu suport als restauradors. Volen que continuï vigent el pacte entre tots els partits polítics assolit el 2018 i que preveia mantenir l’horari únic de les terrasses.

La reducció de l’horari de les terrasses és una de les mesures que l’Ajuntament estudia aplicar en “zones tensionades acústicament”, com el carrer d’Enric Granados. També ERC ha proposat avançar una hora el tancament per reduir les molèsties dels veïns.

Barcelona, una de les ciutats amb l’horari més curt

Les patronals denuncien que Barcelona ja és una de les ciutats espanyoles amb l’horari de terrasses més curt. El gremi recorda que els dies feiners han de tancar a la mitjanit, mentre que a Madrid, València o Sevilla poden obrir fins a la una de la matinada. També demanen que “es deixi d’assenyalar injustament els restauradors” per l’incivisme, les botellades i els desordres públics que, diuen, es produeixen quan tanquen les terrasses.

Reclamen consolidar les terrasses ampliades

El sector econòmic també reclama que es consolidin les terrasses ampliades durant la pandèmia. Diuen que el govern municipal s’hi va comprometre, especialment les ubicades a la calçada i les noves llicències, i denuncien que el volum de denegacions és superior al 75 %. Consideren que no fer-ho seria “un incompliment flagrant dels compromisos assumits amb el gremi i amb el sector”.

Les patronals també qualifiquen d'”abús” l’actitud del govern amb el que anomenen “zones saturades” de la ciutat i que podrien estar utilitzant “com a excusa per denegar sol·licituds de forma automàtica“.

Collboni crida a la calma

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha negat que l’Ajuntament s’estigui plantejant un canvi en l’horari d’obertura de la restauració i, en concret, de les terrasses. “Hem dit que en les àrees tensionades no es consolidaran les terrasses postcovid però en cap cas s’ha parlat d’horaris. Tothom pot estar molt tranquil perquè això no va d’horaris, va d’ús de l’espai públic”, ha indicat Collboni després que diverses entitats veïnals s’hagin queixat de les molèsties que provoquen a la nit.

El tinent d’alcalde ha insistit que l’Ajuntament està accelerant en la consolidació de les terrasses postcovid que compleixin amb els requisits per retirar les tanques New Jersey, però ha admès que van més a poc a poc del que els agradaria.