Assaborir plats que acaben de sortir dels fogons o aprendre dels experts quina és la millor tècnica per trossejar una peça de carn. Són algunes de les activitats que ofereix el Forum Gastronòmic a un públic cada vegada més nombrós. Jaume Von Arend, codirector del Fòrum Gastronòmic "El sector de la restauració va molt vinculat al turisme, i el turisme sabem tots que aquest any ha estat extraordinari, i tot això està revitalitzant un sector que ja de per si ha estat sempre molt dinàmic. I en aquest cas, el Fòrum ja fa temps que està sent punt de trobada d'aquest sector i ningú se'l vol perdre." En aquesta edició ha crescut un 30 per cent el nombre d'expositors i les empreses internacionals que veuen el la coincidència del Fòrum Gastronòmic i la Fira Hostelco una oportunitat de negoci. També les petites empreses celebren assistir-hi. Aquests artesans del formatge ha portat en exclusiva el cheesefuet, un formatge de cabra en forma de fuet i elaborat sense additius químics. Martí Padrisa, expositor: "És un punt clau perquè la gent que ve aprecien el treball dels artesans. Demostra que des de les petites empreses poden fer gran productes que revaloren la terra." Fins dimecres el Forum acollirà més de 500 novetats gastronòmiques.

En total, s’han organitzat més de 80 activitats entre aquest diumenge i el proper dimecres, 26 d’octubre. Les més esperades són les classes magistrals que enguany van a càrrec de mestres pastissers com Christian Escribà, Oriol Balaguer o l’Espai Sucre. A més de la pastisseria, també prenen relleu espais temàtics dedicats al vi dolç o, fins i tot, la cocteleria.

L’objectiu és fer divulgació de la cuina catalana. De fet, els productes de proximitat també tenen una zona dedicada en exclusiva al saló a causa de l’èxit creixent d’aquest tipus d’aliments tant pel que fa a l’ús com a la demanda. Entre els expositors artesans hi ha els formatgers Montbrú, que aquest any presenten en exclusiva el Cheesefuet, un formatge de cabra en forma de fuet elaborat de manera artesana i sense additius químics.

Més de 200 expositors han portat les últimes novetats del sector al recinte firal de Gran Via. Són una setantena més que l’any passat i molts d’ells estrangers. És el cas de Koppert Cress, una empresa holandesa que ofereix petits vegetals i brots naturals. Tot i que la d’enguany és la 17a edició de la fira, a Barcelona és la segona. Anteriorment, sempre s’havia fet a Girona però el 2014 els organitzadors van decidir traslladar-la a la capital catalana.