L’Ajuntament ha començat a desplegar un pla per fomentar la igualtat d’oportunitats de les dones en el mercat laboral dels barris de la Marina, a Sants-Montjuïc. Una zona a tocar del polígon industrial de la Zona Franca, on tradicionalment els llocs de feina estan ocupats per homes. Amb el pla Recondueix la teva vida es finança el carnet de conduir de camions o bé d’autocars a les veïnes dels barris de la Marina, Baró de Viver, el Bon Pastor i la Verneda i la Pau que estiguin a l’atur o en situació de precarietat laboral.

De moment hi ha onze dones en el programa i està previst que se n’incorporin del Bon Pastor i Baró de Viver, i de la Verneda i la Pau fins a arribar a una vintena. L’objectiu és feminitzar les ocupacions del sector industrial i automobilístic d’aquests barris, on hi ha també un alt índex de desocupació femenina.

El programa forma part del pla per impulsar el teixit  econòmic al districte de Sants-Montjuïc, que s’ha consensuat amb una cinquantena d’entitats del territori. D’aquesta manera d’espera millora les oportunitats econòmiques de les dones en aquests barris, amb un pressupost de 72.000 euros sense IVA.